Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα η Ιερά Σύνοδος, ο κλήρος και ο λαός της Αγιοτόκου νήσου της Κρήτης τίμησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο της κ.κ. Ειρηναίο την Τετάρτη 23 Αυγούστου, ο οποίος σήμερα άγει τα ονομαστήρια του.

Στον κατάμεστο Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά τελέσθηκε ανήμερα της εορτης Αγίου Ειρηναίου Επισκόπου Λουγδούνου, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Συνοδικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης και συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σεβαστείας κ.κ. Δημητρίου ο οποίος παρεβρέθη ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολίτων της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης, του Σεβ. Μητροπολίτου Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, του Σεβ. Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακαρίου, του Σεβ. Μητροπολίτου Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέου, του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης κι Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού, του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γερασίμου και του Σεβ. Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου.

Νασημειωθεί ότι το παρών στην λατρευτική αυτή και επετειακή σύναξη για τα 10 και πλέον χρόνια αρχιερατικής διακονίας του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης, έδωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλειος Λαμπρινός.

Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ.κ. Δημήτριος, ανέγνωσε το Πατριαρχικό Γράμμα με τις ευχές του Οικουμενικού μας Πατριάρχου προς τον σεπτό Πρωθιεράρχη της Κρήτης. Κατόπιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων μετέφερε τις ευχές όλων των συνοδικών Αρχιερέων της Κρήτης προς τον Πρόεδρο της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου. Στην αντιφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος σθεναρά συγκινημένος ευχαρίστησε πάνω από όλα τον Τριαδικό Θεό, στη συνέχεια τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για το γεμάτο αγάπη και στήριξη προς το πρόσωπο του γράμμα, τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου Σεβ. Μητροπολίτη Σεβαστίας κ.κ. Δημήτριο, τους Ιεράρχες της Κρήτης και μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και τέλος όλο τον κλήρο και το λαό για την αγάπη του.

Επίσης 100 περίπου άτομα ήρθαν από νωρίς στο Ηράκλειο με δύο λεωφορεία από την Μητρόπολη μας, με τις ευλογίες του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δμασκηνού και υπό τον συντονισμό του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη για να ευχηθούν διά ζώσης στον αγαπητό και λαοφιλή Πρωθιεράρχη της Κρήτης.

Κατόπιν ακολούθησε κέρασμα προς όλο τον κόσμο στα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης όπου ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε ευχές από τον Κλήρο και τον λαό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.