Στα πλαίσια του 5ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, που διεξάγεται στη Σύρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ και η Υπεύθυνη της διοργάνωσής του, κα Νικολέττα Τιτσανούδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπεδέχθησαν τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο Προκόπιο Παυλόπουλο στην εμβληματική Αίθουσα της Πινακοθήκης Κυκλάδων, όπου ήταν σε εξέλιξη Στρογγυλή Τράπεζα των Πρυτάνεων την οποία παρακολουθούσαν εκτός των φοιτητών ο Σεβ. Επίσκοπος Ρ/Κ Σύρου κ. Πέτρος Στεφάνου, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Θωμαίς Μενδρινού, η Δημ. Σύμβ. κα Αλίκη Λεονταρίτη, οι Προιστάμενοι των Υπηρεσιών των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων κ. Ι. Ρούσσος, ο νεοεκλεγείσεις Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης κ. Νίκος Λιβαδάρας, η Διευθύντρια της εφημερίδος << ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ >> κα Τέτα Βαρλάμη, Δημοσιογράφοι του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου της Σύρου και η ΕΡΤ.

Προηγουμένως, στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ είχε απονεμηθεί τιμητική αναγνώριση, ως Διακεκριμένου Εισηγητή του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου « Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ».

Στην ευχαριστήρια προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ερμούπολη, από της γενέσεώς της, υπήρξε θεραπαινίδα των Γραμμάτων και των Τεχνών, τη μεγάλη πολιτιστική παράδοση της οποίας αντιπροσωπεύουν απολύτως τα όσα κατατίθενται στις εργασίες του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, και ευχαρίστησε τους διοργανωτές του για την επιλογή της Σύρου ως τόπου διεξαγωγής του, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ακολούθως, εγένετο η παρουσίαση του νέου Βιβλίου του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, «ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ- Στον αστερισμό ενός αβέβαιου μέλλοντος», το οποίο εξεδόθη από τον ιστορικό Εκδοτικό Οίκο “GUTEMBERG” από τους

Μηνά Πασχόπουλο, Αντιπρύτανη Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Χρυσή Βιτσιλάκη, Πρύτανη Πανεπιστημίου Αιγαίου
Ισμήνη Κριάρη, Πρύτανη Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών
Οδυσσέα-Ιωάννη Ζώρα, Πρύτανη Πανεπιστημίου Κρήτης, Κώστα Γουλιάμο, Πρύτανη Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και
Ζωή Γαβριηλίδου, Αντιπρύτανη Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Προηγουμένως, χαιρετισμό απηύθηναν ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Γεώργιος Μαραγκός και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, εκπροσωπών και τον προσκληθέντα αλλά κωλυθέντα για ποιμαντικούς λόγους να παραστεί Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.