Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Βησσαρίωνα, Αρχιεπίσκοπο Λαρίσης τίμησε χθες η Καλαμπάκα.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος εψάλη το πρωί ο πανηγυρικός Όρθρος, κατά τον όποιον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ο οποίος στη συνέχεια αφού ενεδύθη τα ιερά άμφια εις τον Σολέα, ακολούθως προεξήρχε της πολυαρχιερατικής πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, συγχοροστατούντων των σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Καλλίνικου, Λαγκαδά κ. Πλάτωνα και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίο και του οικείου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος στην ομιλία του, κατά την πανηγυρική θεία Λειτουργία, είπε ότι ο άγιος Βησσαρίων ανήκει στην χορεία των Ποιμένων και Πατέρων, που αμέσως μετά την Άλωση της Πόλης και την υποδούλωση της Ανατολικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας στους Οθωμανούς, στήριξαν το Γένος και το διεφύλαξαν.

Οι Ποιμένες αυτοί είναι συγχρόνως και ήρωες της Πατρίδας μας και στύλοι του Γένους και Διδάσκαλοι και είναι αυτοί που ανέδειξαν τους Νεομάρτυρες. Ο άγιος Βησσαρίων ήταν ένας ησυχαστής ποιμένας, ευαίσθητος και ευεργετικός και το μήνυμά του και για την σημερινή εποχή είναι πολύ σημαντικό, όσον αφορά μάλιστα την παιδεία και την ψυχική υγεία.

Την παραμονή της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό, εψάλη ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός του Αγίου, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, συμπαραστατούμενου υπό των σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, Καστορίας κ. Καλλινίκου και του Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητου.

Ακολούθησε η Λιτάνευσις της ιεράς εικόνος και της τιμίας Κάρας του Αγίου, στου κεντρικούς δρόμους της πόλης και στην κεντρική πλατεία Ρήγα Φεραίου τελέστηκε Αρτοκλασία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.