ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας ο οποίος συμμετείχε στην πανήγυρη της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχη κ. Ιουστίνου.
Στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο κ. Αθηναγόρας επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης όπου είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Άνθιμο.

“Ευγνώμων για την ευλογία να χοροστατήσω στον Εσπερινό και να συλλειτουργήσω με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος και εγώ γνωριζόμαστε από παλιά. Είμαστε παιδικοί φίλοι από τις μέρες του Κατηχητικού Σχολείου και την κατασκήνωση νέων στη Φλώρινα. Ευγνώμων για την ευγενική του πρόσκληση και τη φιλοξενία”, έγραψε σε ανάρτησή του ο Θεοφιλέστατος ενώ παράλληλα εξέφρασε τη χαρά του που έλαβε την ευλογία από τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση μαζί του ως ιστορική.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.