Την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και συγκεκριμένα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Μακάριο επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Τον υποδέχτηκαν στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιώτατος, ο βουλευτής Σερρών κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης και ο Διοικητής της δομής προσφύγων στο Κλειδί κ. Βασίλειος Νικηφόρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο και φιλικό κλίμα, ο κ. Μηταράκης περιέγραψε στον Σεβασμιώτατο την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα όσον αφορά στην υποδοχή των Ουκρανών προσφύγων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής, και να μεταναστεύσουν φτάνοντας μέχρι και την Ελλάδα.

Ευχαρίστησε δε ιδιαιτέρως και την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αρωγή στο θέμα της προστασίας και της στέγασης των Ουκρανών προσφύγων, αλλά και τον Σεβασμιώτατο ο οποίος εγγράφως προ ημερών έθεσε τις υποδομές της Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου στην διάθεση του υπουργείου μετανάστευσης, και ειδικότερα το Ορφανοτροφείο Σιδηροκάστρου και τις Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις.

Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του συνεχάρη τον κ. Υπουργό για την άριστη διαχείριση και τον προγραμματισμό στην υποδοχή, την περίθαλψη, την στέγαση και την προστασία των προσφύγων, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση μιας ακόμη πρωτοφανούς κρίσης.

Τέλος, αμοιβαίες ήταν οι ευχές για το σύντομο τερματισμό του πολέμου, ώστε να μη χάνονται άδικα ανθρώπινες ζωές αλλά και να μπορέσουν οι άνθρωποι σύντομα να επιστρέψουν στη χώρα τους και στα σπίτια τους.

Κατόπιν, ο Υπουργός αναχώρησε για να επισκεφθεί τη δομή προσφύγων στο Κλειδί του Δήμου Σιντικής.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.