Όπως μας πληροφορεί το Πατριαρχείο:

Τον εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ηγούμενο Αρσένιο Σοκολόφ δέχθηκε σε ακρόαση στις 9 Οκτωβρίου 2017 στην Πατριαρχική του κατοικία στο Μπαλμάντ Λιβάνου ο Προκαθήμενος της κατά Αντιόχειαν Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Στην αρχή της συναντήσεως ο Μακαριώτατος κ. Ιωάννης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και τον Προκαθήμενό της Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κύριλλο καθώς και προς την ηγεσία της Ρωσίας και όλο το λαό αυτής για την αμέριστη και αναλλοίωτη συμπαράσταση προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας και όλο το Συριακό λαό στα δεινά τα οποία υφίστανται τα τελευταία χρόνια.

Τα μέρη συνεζήτησαν το πρόγραμμα και τις λεπτομέρειες της μεταβάσεως στη Ρωσία στις αρχές Δεκεμβρίου της αντιπροσωπείας της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Αντιοχείας με επικεφαλής τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιωάννη με αφορμή τη συμμετοχή στους εορτασμούς της εκατονταετηρίδος ανασυστάσεως του Πατριαρχικού θεσμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Επίσης συνεζητήθησαν οι προοπτικές επαναλειτουργίας του γραφείου αντιπροσωπείας του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής στη Δαμασκό, κατόπιν επανόδου αυτού από τη Βηρυτό, καθώς και τα θέματα σχετικά με τη διαποίμανση των Ρωσόφωνων κοινοτήτων της Συρίας και του Λιβάνου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.