Με λαμπρότητα η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 τίμησε την ετήσιο ιερά και σεβάσμιο μνήμη του πολυγραφότατου Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημων Νικοδήμου του Αγιορείτου ενός εκ των Ευβοέων Αγίων της Αγιοτόκου νήσου Ευβοίας κοσμούμενος με την ρητορική σοφία των θεολογικών και συγγραφικων έργων στην διδασκαλία των πνευματικών και ωφέλιμων συγγραμμάτων του με τα οποία στερέωσε την Ὀρθοδοξία δίνοντας την απόδειξη του χαρακτηριστικού παραδείγματος του της ασκητικής ηγιασμένης βιωτής και φιλομαθούς προσωπικότητος του ο οποίος διακρίθηκε με την άσκηση του στο ασκητήριο της πνευματικής ασκήσεως μελέτης και συγγραφής του εις την αγιότοκο νήσο της γειτονικής νήσου Σκυροπούλας.

Την δε κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Οσίου Νικοδήμου όπως κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου υπο την πνευματική καθοδήγηση και ευλογία του Σεπτού Ποιμενάρχου της κ. Σεραφείμ τίμησε την εορτή του Οσίου Νικοδημου του Αγιορείτου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Κύμη όπου την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022 τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του άγοντος τα ονομαστήρια του Πρωτοσυγκελλου της καθ ‘ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ Αρχιμ Νικοδήμου Πόγκα με συλλειτουργούς τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρ Ελευθέριο Σταμπέλο Εφημέριο Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Κύμης τους ιερείς απο την επαρχίας Αλιβερίου Κύμης και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.
Καθώς επίσης την εορτή τίμησαν πολλοί πιστοί οι οποίοι συμμετέχοντας στην Θεία Ευχαριστία είχαν την πνευματική ευλογία να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα του Οσίου Νικοδήμου τα οποία φυλάσονται στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου και να ευχηθούν στον π. Νικόδημο για την ονομαστική εορτή του.
Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ ευχήθηκε με τις πατρικές κσι εόρτιες ευχές του στον εορτάζοντα π. Νικόδημο για την ονομαστική εορτή του και σε όλους τους συμμετέχοντες πιστούς στην εορτή.
Την υμνολογία της εορτής καθώς και την απόδοση των ύμνων έψαλαν εκ του αναλογίου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ τον οποίον πλαισίωσαν ο Πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού κ. Ευάγγελος Στάμου ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κύμης κ. Ευάγγελος Κόλλιας ο Λαμπαδάριος Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου {Παναγίτσα} Κυπριάδου Άνω Πατησίων κ. Νικολάος Χωριανόπουλος με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών στο αναλόγιο δίνοντας πανηγυρική έμφαση στην εορτή.
Αρχιερατικός Εσπερινός στο παρεκλήσι των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης στην ΑΓΕΤ Αλιβερίου.
Το εσπέρας της Πέμπτης 14 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ χοροστάτησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον εόρτιο εσπερινό της εορτής των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης στο φερώνυμο παρεκλήσι εντός του εργοστασίου ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μηλάκι Αλιβερίου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.