Τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο υποδέχθηκε σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος με αφορμή την επίσκεψη του στην Ελλάδα επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο κ.κ. Ιερώνυμο θέλοντας να τον ευχαριστήσει για τη διαρκή στήριξη που παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε, επίσης, η πανδημία του κορωνοϊού τόσο για την εικόνα που παρουσιάζει στη χώρα μας όσο και στην Αφρική, με τον Πατριάρχη Θεόδωρο να σημειώνει ότι σε πολλές περιοχές της Μαύρης Ηπείρου η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη με τους θανάτους να αυξάνονται διαρκώς.

Αναφορά έγινε ακόμη και στον Απόδημο Ελληνισμό ο οποίος αποτελεί δυναμικό κύτταρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με τον Μακαριώτατο κ.κ. Θεόδωρο να περιγράφει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το πρόσφατο ταξίδι του στη Νότιο Αφρική όπου είχε τύχει θερμής υποδοχής.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συνοδευόταν από τον Εκπρόσωπο του Πατριαρχείου στην Αθήνα, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.