Τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο υποδέχθηκε σήμερα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος με αφορμή την επίσκεψη του στην Ελλάδα επισκέφθηκε τον Μακαριώτατο κ.κ. Ιερώνυμο θέλοντας να τον ευχαριστήσει για τη διαρκή στήριξη που παρέχει η Εκκλησία της Ελλάδος στο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε, επίσης, η πανδημία του κορωνοϊού τόσο για την εικόνα που παρουσιάζει στη χώρα μας όσο και στην Αφρική, με τον Πατριάρχη Θεόδωρο να σημειώνει ότι σε πολλές περιοχές της Μαύρης Ηπείρου η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη με τους θανάτους να αυξάνονται διαρκώς.

Αναφορά έγινε ακόμη και στον Απόδημο Ελληνισμό ο οποίος αποτελεί δυναμικό κύτταρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας με τον Μακαριώτατο κ.κ. Θεόδωρο να περιγράφει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο το πρόσφατο ταξίδι του στη Νότιο Αφρική όπου είχε τύχει θερμής υποδοχής.

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συνοδευόταν από τον Εκπρόσωπο του Πατριαρχείου στην Αθήνα, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουινέας κ. Γεώργιο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.