Με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο συναντήθηκε χθες στα Τίρανα ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος ο οποίος, από τις 3 Φεβρουαρίου, επισκέπτεται τη γειτονική στο Μαυροβούνιο, Αλβανία.

Ο Ιεράρχης της Σερβικής Εκκλησίας έγινε εγκάρδια δεκτός από τον Προκαθήμενο της εν Αλβανία Ορθοδόξου Εκκλησίας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις τρέχουσες προκλήσεις για την Εκκλησία της Αλβανίας αλλά και την διαδρομή της από τις ημέρες που ανέλαβε επίσημα το πηδάλιο ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος, το 1992, μέχρι σήμερα με την πρόοδο και την “ανάσταση’ της μαρτυρικής Εκκλησίας της Αλβανίας να είναι εμφανής μετά από τριάντα και πλέον χρόνια παρουσίας του Μακαριωτάτου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Αναστάσιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τη χαρά του για την επίσκεψη του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου, ιδιαίτερα επειδή συνεχίζει το έργο διάδοσης της αδελφικής ενότητας, όπως έκανε ο προκάτοχός του Μητροπολίτης κυρός Αμφιλόχιος.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος μετέφερε στον Μακαριώτατο τους χαιρετισμούς του Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, ο οποίος αυτή την περίοδο πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Εξέφρασε ιδιαίτερα την εγκάρδια ευγνωμοσύνη για την αγάπη και την προσοχή που δείχνει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος και η Εκκλησία της Αλβανίας προς τη σερβική κοινότητα της Αλβανίας.

Πριν τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο, ο Επίσκοπος Βύλιδος κ. Άστιος υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού όπου και τον ξενάγησε. Κατά την ξενάγηση στον ναό ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε τα λείψανα του Αγίου Μάρτυρος Ιωάννη Βλαδίμηρου και του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.