Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Πλοεστίου κ. Βαρλαάμ.

«Η εκκλησία είναι το μέρος όπου εμείς, όπως ο Δίκαιος Συμεών , μπορούμε να συναντηθούμε και να συναντήσουμε τον Θεό.»

«Τον αναζητούμε στο σπίτι Του, που είναι η Εκκλησία. Εδώ συναντάμε τον Θεό και, σε αντίθεση με τη στιγμή πριν από 2.000 χρόνια που γιορτάζεται σήμερα στην Εκκλησία, ο Θεός είναι αυτός που μας δέχεται και μας καλωσορίζει».

«Ως ανθρώπινα όντα, γνωρίζουμε ότι όταν ψάχνουμε για κάποιον, το ασφαλέστερο μέρος που μπορούμε να τον βρούμε είναι το σπίτι του. Επομένως, ακόμη και όταν είμαστε διψασμένοι για τον Θεό, όταν θέλουμε να τον βρούμε, ας θέσουμε ενώπιόν Του τις ανησυχίες και τις χαρές της ζωής μας»

«Εμείς στην Εκκλησία δεν Τον δεχόμαστε μόνο στην αγκαλιά μας, καθώς ο Συμεών κάποτε έλαβε Αυτόν που κρατά στα χέρια Του ολόκληρο το Σύμπαν, αλλά ταπεινωμένος ο ίδιος θέλει να εισέλθει ακόμη και στα άκρα μας μοιράζοντας το Σώμα και το Αίμα Του , μέσω αυτών μπαίνει, όπως ομολογούμε στην προσευχή πριν την Θεία Κοινωνία».

«Όπως ο Χριστός υπάκουε σε όλες τις διατάξεις του Παλαιού Νόμου που μίλησαν μόνο για Εκείνον, πρέπει να εκπληρώσουμε στη ζωή μας όλες τις εντολές που ο Χριστός μας άφησε για την εκπλήρωσή τους, για τη δόξα του Θεού και για τη σωτηρία μας»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.