Τα σπουδαία έργα - Ένα από αυτά είναι το «Οι τρεις σωματοφύλακες», που δημοσιεύθηκε το 1844, και με τα έργα του έχει γίνει από τους πιο γνωστούς Γάλλους συγγραφείς στον πλανήτη, καθώς έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

Ο ίδιος, επίσης, έχει γράψει τα εξής μυθιστορήματα: «Μετά είκοσι έτη» (1845), «Βασίλισσα Μαργκό» (1845), «Οι Κορσικανοί αδελφοί» (1845), «Ο Κόμης Μοντεχρήστος» (1845-1846) και «Ο Ιππότης του κόκκινου Σπιτιού» (1845-1846).

Την 1η Φεβρουαρίου 1840, ο Δουμάς νυμφεύθηκε την ηθοποιό Ιντά Φεριέ, αλλά συνέχισε να συνάπτει σχέσεις και με άλλες γυναίκες, αποκτώντας περισσότερα από τέσσερα παιδιά και ένα από αυτά ήταν ο Αλέξανδρος Δουμάς ο νεώτερος, καρπός της σχέσης του με την Κατρίν Λεμπέ.

Ύστερα από ένα ατύχημα που τον άφησε σχεδόν παράλυτο, ο Δουμάς εγκαταστάθηκε στο σπίτι του γιου του, Αλέξανδρου Δουμά του νεώτερου, στο Πουί, όπου και απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου 1870.

Ο συγγραφέας του μυθιστορήματος «Οι τρεις σωματοφύλακες», Αλέξανδρος Δούμας, είναι το κεντρικό πρόσωπο του Google Doodle για την Παρασκευή (28/08)
Τον Αλέξανδρο Δουμά, τον πατέρα, επέλεξε η Google ως το κεντρικό πρόσωπο του Doodle της για την Παρασκευή (28/08) και έτσι τιμά τον σπουδαίο Γάλλο λογοτέχνη.

Ο Δουμάς γεννήθηκε το 1802 στο χωριό Βιγιέρ-Κοτρέ της Γαλλίας και ήταν εγγονός ενός ευγενούς, που έζησε για πολλά χρόνια στις Δυτικές Ινδίες, ενώ πατέρας του ήταν ο Θωμάς Αλέξανδρος Δουμάς, μικτής αφρικανικής καταγωγής.

Μάλιστα, ο Δουμάς μετακόμισε στο Παρίσι το 1822 και έγινε επιτυχημένος θεατρικός συγγραφέας, προτού αρχίσει να δημιουργεί κορυφαία μυθιστορήματα, τα οποία είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένα πλέον.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 4.5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.