Προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου τελείται αυτή την ώρα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 67 ετών στις 14 Αυγούστου..

Της Εξοδίου Ακολουθίας συγχοροστατούν οι Σεβ. Μητροπολίτες: Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Νικαίας κ. Αλέξιος, Κιασαριανής, Βύρωνος και Υμμητού κ. Δανιήλ και Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Παραβρίσκονται συμπροσευχόμενοι οι Σεβ. Μητροπολίτες: Γουινέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, Νέας Σμύρνης κ. Συμεών, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και οι Θεοιφλέστατοι Επίσκοποι Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, και Ρωγών κ. Φιλόθεος.

Επίσης, τον Ποιμενάρχη τους αποχαιρετούν και οι τοπικές αρχές του Περιστερίου καθώς και πλήθος πιστών.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου τον επικήδειο εκφώνησε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος. Υπενθυμίζεται ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Περιστερίου είχε διατελέσει Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι και την εκλογή του στην Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου στις 20 Μαρτίου 2019.

Με συγκινητικά λόγια αναφέρθηκε στη ζωή του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Κλήμη ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας.

Επικήδειο λόγο εκφώνησε και ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.