Η νεκρώσιμος ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κυρού Χριστοδούλου εψάλη σήμερα, Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2021 (1η Δεκεμβρίου με το παλαιό εορτολόγιο), στη 1.00 μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής, με κανονική άδεια του οικείου Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου. Τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο εκπροσώπησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ. Στην εξόδιο ακολουθία ιερούργησαν εκτός, βεβαίως των δύο προαναφερθέντων πατέρων, τιμώντας τη μνήμη του μακαριστού, και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσού κ. Πρόδρομος εξ ονόματος της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος, ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόριος Νικολιδάκης εξ ονόματος της Δημαρχίας Φαιστού και όλης της περιοχής Μεσαράς και ο Αντιδήμαρχος Νικόλαος Καργάκης εξ ονόματος των μαθητών του εκλιπόντος στην Πατριαρχική Σχολή της Αγίας Σιών, τιμώντων και ευχαριστούντων.

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και η Αγιοταφιτική Αδελφότητα ευχαριστούν όλους, όσοι ετίμησαν τη μνήμη αυτού, ιδίως δε την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και την Ιερά Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας και την Ιερά Μονή Παναγίας Καλυβιανής, στο Κοιμητήριο της οποίας και ενεταφιάσθη ο μεταστάς εις ουρανούς εν Χριστώ αδελφός ημών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.