Με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον θλίψεως τελέσθηκε την Τρίτη 16-8-2022 το απόγευμα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Χριστού Δάσους-Αγίου Αρσενίου, η Εξόδιος Ακολουθία της εκ Μαρπήσσης Πάρου καταγομένης, μακαριστής Γεροντίσσης Αρσενίας Μοναχής, Καθηγουμένης της ως άνω Ιεράς Μονής.

Της Ακολουθίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, πλαισιούμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεράμων κ. Βαρθολομαίο και σχεδόν όλους τους Ιερείς της νήσου Πάρου.

Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος, βαθύτατα συγκινημένος, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της εκλιπούσης Γεροντίσσης, η οποία από το 1956 εγκαταβίωσε στην Ιερά Μονή και από το 1987 διετέλεσε Ηγουμένη. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, ο Θεοφιλέστατος, οι κληρικοί, οι μοναχές και το πλήθος των παρευρισκομπενων συνόδευσαν το σκήνος της μεταστάσης στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής, όπου κατά την Μοναχική τάξη εψάλλη η επί του τάφου Ιερά Ακολουθία και ακολούθησε ο ενταφιασμός. Ας αναπαύει ο Θεός την μακαρία ψυχή της «εν σκηναίς Δικαίων και Αγίων» και ας έχουμε όλοι την ευχή της.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.