Μετά το διάβημα που απέστειλε νωρίτερα στη Σερβία, το υπουργείο Εξωτερικών ζητά πληροφορίες και από την Ουκρανία για το φορτίο του αεροσκάφους Antonov, που συνετρίβη στην Καβάλα το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε διάβημα στον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς για την φύση του φορτίου του ουκρανικού αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας.

Είναι επομένως ξεκάθαρος ο προβληματισμός που επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα και την πτώση του αεροσκάφους. Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί για την επικινδυνότητα του φορτίου που μετέφερε το αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη και του OPEN TV, η Αθήνα δεν είχε ενημερωθεί σχετικά και για τον λόγο αυτό προηγήθηκε το διάβημα στη Σερβία και εν συνεχεία στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι πραγματοποίησε νωρίτερα διάβημα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.