Το Υπουργείο Εξωτερικών του Κράτους της Παλαιστίνης ζητά διεθνή έρευνα για τον θάνατο του Παλαιστινίου πολιτικού διοικητικού κρατούμενου- Khader Adnan που κρατούνταν στις ισραηλινές φυλακές.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων του Κράτους της Παλαιστίνης καταδικάζει σθεναρά τα αποτρόπαια εγκλήματα που διέπραξαν οι Ισραηλινές αρχές κατοχής που οδήγησαν στο μαρτύριο του πολιτικού κρατούμενου Khader Adnan, ηλικίας 44 ετών. Η ισραηλινή κυβέρνηση φέρει την πλήρη και άμεση ευθύνη για τον θάνατό του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την υπόθεση του θανάτου του Adnan, που προκλήθηκε από την πολιτική του Ισραήλ για ιατρική αμέλεια, ενώ βρισκόταν σε απεργία πείνας 86 ημερών λόγω της συνεχούς άρνησης της Ισραηλινής κυβέρνησης να τον απελευθερώσει από τη διοικητική κράτηση. Το Υπουργείο Εξωτερικών και Αποδήμων θα υποβάλει φάκελο για το έγκλημα αυτό στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ). Το Υπουργείο καλεί επίσης τη Διεθνή Ερευνητική Επιτροπή να διερευνήσει τις συνθήκες και τις λεπτομέρειες αυτού του εγκλήματος, το οποίο αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης δίωξης, απαγωγής, καταστολής και στέρησης δικαιωμάτων και ελευθεριών από το Ισραήλ, στις οποίες υπόκεινται οι ηρωικοί μας κρατούμενοι.

Τέλος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.