27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Δεκάδες χιλιάδες πιστοί προσέρχονται στη Ρουμανική πρωτεύουσα για να συμμετέχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου και προστάτου της πόλεως, Αγίου Δημητρίου του Νέου.

Κορυφώνονται σήμερα Σάββατο 27 Οκτωβρίου οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο Βουκουρέστι επί τη εορτή της μνήμης του πολιούχου και προστάτου της πόλεως Αγίου Δημητρίου του Νέου.

Την Παρασκευή τελέσθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και εν συνεχεία Ιερά Αγρυπνία με τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ρουμανίας κκ Δανιήλ και σύσσωμης της Ιεραρχίας.

Στις ιερές ακολουθίες προσήλθαν χιλιάδες πιστοί από κάθε σημείο της χώρας και σήμερα Σάββατο 27 Οκτωβρίου αναμένεται να προσέλθουν ακόμη περισσότεροι.

Οι προσκυνητές που προσέρχονται αυτές τις ημέρες στις εορταστικές εκδηλώσεις του Πατριαρχείου, έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία από τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Δημητρίου του Νέου και Καλλινίκου που βρίσκονται στο Πατριαρχείο.

Σήμερα το πρωί θα τελεστεί η Θεία λειτουργία.

Διαβάστε το θαυμαστό βίο του Αγίου Δημητρίου του Νέου, προστάτου του Βουκουρεστίου στο άρθρο: 27 Οκτωβρίου γιορτή: Άγιος Δημήτριος Νέος – Τα συγκλονιστικά θαύματα του προστάτη του Βουκουρεστίου

Διαβάστε επίσης: 27 Οκτωβρίου γιορτή σήμερα: Άγιος Νέστωρ – Ο θαρραλέος Νέος που μαρτύρησε για την Ορθοδοξία

27 οκτωβριου 27 οκτωβριου 27 οκτωβριου 27 οκτωβριου 27 οκτωβριου

 

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.