ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

Την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού εόρτασε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023 η Εκκλησία μας και το Βλαχιώτη τίμησε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο του.

Ειδικότερα, το απόγευμα της παραμονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, στον περικαλλή φερώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό, ενώ συμμετείχε πλειάδα κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Επίκαιρη πνευματική ομιλία απηύθυνε στους ευλαβείς χριστιανούς που είχαν κατακλύσει τον Ναό και τον περιβάλλοντα χώρο, ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης. Ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε κλήρο και λαό, επειδή λάμπρυναν με την παρουσία τους τον Εσπερινό και την λιτανεία, ενώ ευχήθηκε ο τιμώμενος Άγιος, που αποτέλεσε παράδειγμα πίστεως και υπομονής, νε ευλογεί και να αγιάζει τη ζωή όλων όσων τον ευλαβούνται και επικαλούνται τη βοήθειά του.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.