«Φως» στην περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου αποφάσισε να ρίξει το Βατικανό, που ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τα αρχεία εκείνης της εποχής.

Τότε, ο Πάπας Πίος ο ΙΒ’ είχε κατηγορηθεί από Εβραϊκές ενώσεις ότι παρέμεινε σιωπηλός στο Ολοκαύτωμα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε σήμερα ότι αποφάσισε να αποκαλύψει τα μυστικά αρχεία στο Βατικανό, για τη συγκεκριμένη περίοδο, ένα αίτημα των Εβραίων, που θέλουν να δουν τις κινήσεις του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας εκείνο το διάστημα.

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η σιωπηλή στάση του πάπα Πίου είτε οφειλόταν στην έλλειψη θάρρους να αντισταθεί προς τους Ναζί και να συμπαρασταθεί προς τους διωκόμενους Εβραίους, ενώ ορισμένοι θεωρούν ότι είχε συμπάθεια προς το ναζισμό, καθώς ο ίδιος ήταν αντικομμουνιστής.

Τα αρχεία ανακοινώθηκε ότι θα ανοίξουν στις 2 Μαρτίου 2020. Σύμφωνα με Εβραίους, ο Πάπας Πίος ΙΒ’ που ήταν προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από το 1939 έως το 1958, «έκλεινε το μάτι» στους Ναζί, στο Ολοκαύτωμα. Το Βατικανό τον έχει υπερασπιστεί, λέγοντας ότι δούλευε παρασκηνιακά για να σώσει τους Εβραίους για να μην τραβά την προσοχή και επιδεινώσει την κατάσταση.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.