Στο ξωκκλήσι του Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, που η αγάπη του μακαριστού αγίου Γέροντός π. Κυρίλλου και των Πατέρων της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας ανοικοδόμησε πάνω στο βουνό, λειτούργησε σήμερα (2/1/2021) -ημέρα της εορτής του Αγίου- ο σημερινός Ηγούμενος της Μονής, Γέροντας Γαβριήλ.

Αφορμή για την ανοικοδόμηση του Ναού αυτού προς τιμήν του μεγάλου Στάρετς της Ρωσικής Εκκλησίας αλλά και όλης της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποτέλεσε ένα γεγονός που βίωσε ο μακαριστός άγιος Γέροντας Κύριλλος. Το γεγονός διηγήθηκε σήμερα μετά τη Θεία Λειτουργία ο Γέρων Γαβριήλ.

«Στο Μοναστήρι αυτό βρίσκουν καταφύγιο πολλοί άνθρωποι με διάφορες ασθένειες και ταλαιπωρίες της ζωής.
Έτσι κάποια μέρα ήλθε και μια ταλαιπωρημένη ψυχή που τα δαιμόνια είχαν επιδράσει επάνω της και την βασάνιζαν.
Με εντολή του Αγίου Ιακώβου (Τσαλίκη) ο π.Κύριλλος διάβαζε τους εξορκισμούς.
Κάποια στιγμή βλέποντας πόσο βασανιζόταν αυτό το πλάσμα και έχοντας, πρόσφατα, διαβάσει τον βίο του Αγίου Σεραφείμ και έχοντας δει την μεγάλη πνευματικότητα, την μεγάλη δύναμη και το χάρισμα που του είχε δώσει ο Θεός να διώχνει τα δαιμόνια, τον παρακάλεσε, από μέσα του, χωρίς να ακούει κανένας: «έλα, Άγιε μου Σεραφείμ του Σαρώφ, έλα μαζί με τον Άγιο Δαυίδ να βοηθήσετε το πλάσμα αυτό».
Δεν πρόλαβα να τελειώσω, έλεγε ο Γέροντας Κύριλλος και άρχισε το δαιμόνιο να φωνάζει:
– Να, να! Ρε, πλακώσαν και οι Ρώσοι, ήλθε και ο Σεραφείμ του Σαρώφ να με πολεμήσει..
Και είπα- είπε ο άγιος Γέροντας Κύριλλος – πόσο ζωντανή είναι η Πίστη μας, πόσο ζωντανός είναι ο Θεός, ώστε να επιβεβαιώνεται συχνά αυτό που έλεγε ο Άγιος Ιάκωβος:
ΖΗ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ!
Έτσι έχοντας αυτό το βίωμα ο άγιος Γέροντας Κύριλλος και σε συνεργασία με τους Πατέρες, φτιάξαν αυτό το εξωκκλήσι και ερχόμαστε και το τιμούμε την 2α Ιανουαρίου κάθε έτους και εκείνος χαρίζει την ευλογία του στην αγία Μονή και σε όλο τον κόσμο…»

(Απόσπασμα από το κήρυγμα του Ηγουμένου της Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος Γαβριήλ μετά την Θεία Λειτουργία, που έγινε στο παρεκκλήσι της Μονής προς τιμήν του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, την 2/1/2021 και μεταδόθηκε διαδικτυακώς).

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-3)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.