Το θαύμα της Παναγίας και το τάμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στη Βουλκανιώτισσα.

Στην Ιερά Μονή Βουλκάνου θα βρεθεί πριν αναχωρήσει για τη Νιγηρία ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ ο οποίος συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις της πολιούχου της Καλαμάτας, Υπαπαντής του Σωτήρος.

Ο κ.κ. Θεόδωρος ο οποίος θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης Καλαμάτας, με δάκρυα στα μάτια, από άμβωνος, αποκάλυψε πως είχε προσευχηθεί σε δύσκολη στιγμή του, στην Παναγία τη Βουλκανιώτισσα και θα την επισκεφθεί για να αφήσει τρία εγκόλπια. Ξεχωριστά ήταν όσα ανέφερε για τον μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο τον οποίο τίμησε με τον λέοντα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όπως και τον αρχιμανδρίτη πατέρα Φίλιππο Χαμαριά, στέλνοντας και ένα ξεχωριστό μήνυμα κυρίως προς τους ιερείς, όσο το μεταναστευτικό είναι σε έξαρση.

«Να θυμάστε τους μετανάστες. Τους ανθρώπους που ουκ έχουσι πού την κεφαλήν κλίνωσι», είπε ο κ.κ. Θεόδωρος ο οποίος μετά το Πάσχα θα βρεθεί στη Λιβύη και όπως είπε, από τις βάρκες από όλα αυτά τα ξύλα, θα ετοιμάσει έναν ξύλινο Σταυρό που θα τον αφιερώσει στους μετανάστες. Στα μικρά παιδιά που προσπάθησαν να περάσουν από την Αφρική και δεν μπόρεσαν.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.