Ο Γέροντας έκανε λόγο για τρανταχτό και κατάφανερο θαύμα τις κρίσιμες ώρες της επίθεσης της πύρινης λαίλαπας στο μοναστήρι κατά το απόγευμα της Τετάρτης 4 Αυγούστου.

Περιμέναμε ότι θα βρούμε στάχτη το μοναστήρι, είπε, άλλα είχαμε τελεία εμπιστοσύνη στον Θεό και στους Αγίους. Συζητώντας μαζί του, έγινε λόγος για φωτιά που έκαιγε αλλά ουσιαστικά δεν έκαιγε, καθώς γύρω απο το μοναστήρι συντηρήθηκε ζωντανή και καταπράσινη βλάστηση, αν και η λαίλαπα «έγλειφε» τις μάνδρες του ιερού χώρου.

Στο μεταξύ, όλα τα παρεκκλήσια του Ιεράς Μονής είναι παντελώς άθικτα, αν κι εκείνα έδειχναν ότι είναι τυλιγμένα στις φλόγες και όλοι υπέθεταν ότι δε θα σωθούν, αλλά σώθηκαν με τη βοήθεια του Θεού, είπε ο Γέροντας στο Πρακτορείο μας. Οι ζημιές είναι λίγες και ήδη σήμερα η αδελφότητα λειτούργησε και λιτάνευσε τα ιερά σεβάσματα.

Σύμφωνα με τον Γέροντα, καίνε ακόμη διάσπαρτες εστίες φωτιάς στην περιοχή, αλλά δεν είναι κοντά στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ. Στην αυλή συναντάει κανείς ορισμένα αποκαϊδια, αλλά η μαρτυρία για το συγκλονιστικό θαύμα της διάσωσης της Μονής γεμίζει με ελπίδα την αδελφότητα για το μέλλον.

Ο Γέροντας Γαβριήλ, κατά την τηλεφωνική συνομιλία μας, ήταν ήρεμος, γαλήνιος και επέμεινε ότι συνέβη μεγάλο και εκκωφαντικό θαύμα. Οι φλόγες ήταν 30 και 40 μέτρα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Οι εθελοντές όντως βοήθησαν και είχαν μεγάλο ρόλο, τόνισε ο Καθηγούμενος, αλλά κανείς εκτός απο τον Θεό δεν μπορούσε να σώσει το μοναστήρι, είπε.

Επιστροφή στην Ιερά Μονή με βουρκωμένα μάτια: «Είναι ζωντανός Άγιος, παιδιά μου, ο Γέροντας Δαυίδ» (ΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Επέστρεψε η αδελφότητα και ο Γέροντας Γαβριήλ στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ μετά την αναγκαστική εκκένωση που έλαβε χώρα την Τετάρτη λόγω της πυρκαγιάς που έπληξε στην Βόρεια Εύβοια. Ο Γέροντας με την αδελφότητα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το μοναστήρι όμως είναι καλά στην υγεία τους και πλέον επέστρεψαν, τελώντας μάλιστα τη Θεία Λειτουργία για τα Προεόρτια της Μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

«Ευχαριστούμε τον Θεό που μας αξίωσε να τελέσουμε την Θεία Λειτουργία και σήμερα. Την ξεκινήσαμε κάπως αργά λόγω των συνθηκών. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε με όλη μας την καρδιά τους τον Κύριο της Δόξης, τον Θεό μας την Παναγία μας τους Αγίους μας Δαυίδ και Ιάκωβο και τον Άγιο Γέροντα Κύριλλο και όλους τους Αγίους» ανέφερε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ.

Ο Γέροντας κατά την πρώτη Θεία Λειτουργία εξέφρασε το παράπονό του ότι δεν έγιναν σωστά κάποια πράγματα στις προσπάθειες πυρόσβεσης, ενώ ευχαρίστησε τους εθελοντές που βρέθηκαν εκεί και συμπαραστάθηκαν με όλες τις δυνάμεις τους.

O Γέροντας είπε συγκινημένος: «Είναι ζωντανός άγιος παιδιά μου ο Γέροντας Δαυίδ, ανέφερε ο ο Άγιος Ιάκωβος» και σημείωσε ότι «η των πραγμάτων αλήθεια το αποδεικνύει αυτό για όλους τους Αγίους μας».
Έπειτα ανέφερε ότι «Θέλησε ο Έξω από εδώ να κάψει και αυτό το μοναστήρι όμως η ζωντανή Χάρις των αγίων δεν τον άφησε. Τους ευχαριστούμε τους Αγίους και ευχαριστούμε και τους εθελοντάς που ήρθαν και βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν με όσες δυνάμεις είχαν. Άλλα ευχαριστώ δεν ξέρω αν πρέπει να πούμε διότι υποχρεωμένοι ήταν να κάνουν κάποια πράγματα και σε κάποιο μέτρο δεν υπήρχαν» ενώ τόνισε ότι «Θα έρθει η ώρα».

Τέλος είπε ότι: «Παρακαλάμε τον Θεό να συγχωρέσει τα λάθη και να μας βοηθήσει να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε από την αρχή και ξανά από την αρχή όπως και στην πνευματική ζωή να μην το βάζουμε κάτω».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.