Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος, στο Μελίσσι Κορινθίας, μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Περιστερίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άγγελο Ανθόπουλο και τους συνοδούς του Κληρικούς προκειμένου να τελέσει την Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του Μακαριστού Νικολάου Κοντονή, εκλεκτού επιχειρηματία της Κορινθίας και κτίτορος του ως άνω Παρεκκλησίου.

Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή το Αποστολικό Ανάγνωσμα επεσήμανε ότι “ο Απ. Παύλος, στην προς Ρωμαίους Επιστολή Του, προσπαθεί, μέσω του παραδείγματος της δουλείας, να καταστήσει σαφές τι είναι ο Θεός και πως οι άνθρωποι του Θεού οφείλουν να συμπεριφέρονται. Όσοι εμφορούνται από το Πνεύμα του Θεού καθίστανται Υιοί Του, οι οποίοι από την στιγμή του Βαπτίσματος τους έπαψαν να έχουν δουλικό και φοβικό φρόνιμα. Απόδειξη της αναδείξεως τους σε υιούς του Θεού είναι η με πόθο και παρρησία αναφώνηση «Αββά ο Πατήρ». Επομένως, αφού είμαστε παιδιά του Θεού, με το πνεύμα της υιοθεσίας, είναι φυσικό να είμαστε και κληρονόμοι του Θεού αλλά και συγκληρονόμοι του Χριστού, άρα κατά χάριν θεοθέντες άνθρωποι. Όλα τα ανωτέρω αποτελούν βασικές διδαχές της Εκκλησίας μας, που μέσω των Αποστόλων διαδόθηκαν, ώστε να μην χάσει ο κόσμος την ευκαιρία για την σωτηρία, που προσέφερε ο Θεός δια του Ιησού Χριστού εν Αγίω Πνεύματι. Και αυτές τις αλήθειες η Εκκλησία μας τις επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία, γιατί με αυτόν τον τρόπο και με την συμμετοχή στα Ι. Μυστήρια, απελευθερώνει τους πιστούς από τα γήινα και τα φθαρτά μετατρέποντάς τους από χοϊκούς ανθρώπους σε προσωπικότητες που θα ζουν αιώνια”.

“Τελέσαμε την Θ. Λειτουργία, όπως κάθε Σάββατο, υπέρ των ψυχών που απεδήμησαν στον Ουρανό. Η Εκκλησία μας προσεύχεται ιδιαίτερα για εκείνους τους ανθρώπους, που εκτός του ότι πιστεύουν οι ίδιοι σθεναρά, αγωνίζονται ταυτόχρονα να προσφέρουν και σε άλλους την δυνατότητα να σωθούν δια του Ευαγγελίου και της Χάριτος του Θεού. Αυτοί που ανεγείρουν Ναούς ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και έχουν μια ιδιαίτερη ευλογία, αφού, όπως ακούμε στην οπισθάμβωνο ευχή «ἁγίασον τοὺς ἀγαπῶντας (την δημιουργία και) τὴν εὐπρέπειαν τοῦ οἴκου σου», αγιάζονται. Ο μακαριστός, ως κτίτωρ του Παρεκκλησίου της Αγίας Τριάδος, θα λάβει τον αγιασμό και θα αναπαυθεί η ψυχή του εν χώρα ζώντων”, ανέφερε.

Ολοκληρώνοντας ο Ποιμενάρχης ευχαρίστησε δημόσια και συνεχάρη την σύζυγο του μακαριστού κ. Άννα Κοντονή για την χρηστοήθεια και το ευσεβές φρόνημά της, καθώς και για την φροντίδα που επέδειξε στην οικογένειά της καθ’ όλη την διάρκεια του βίου της, ευχόμενος να συνεχίσει να ζει για πολλά ακόμη χρόνια με τα παιδιά και τα εγγόνια της και να έχει χαρές και την ευλογία του Θεού! Ανακοίνωσε δε ότι στα επόμενα Παύλεια θα την τιμήσει με το Παράσημο του Αποστόλου Παύλου, την μέγιστη διάκριση της Αποστολικής Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου, καθώς η Εκκλησία οφείλει να τιμά τους ανθρώπους, που βοηθούν το έργο Της.

Στο Ι. Μνημόσυνο παρέστησαν ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κορινθίας κ. Αθηνά Κόρκα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής, η Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Μαρία-Ελένη Σούκουλη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου κ. Νικόλαος Λάσκος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.