Τις ευχές του για μια ευλογημένη Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή εκφράζει ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος από το Φανάρι, όπου βρίσκεται από την Κυριακή 14/3/2021, προκειμένου να παραστεί στην ενθρόνιση του νεοεκλεγέντος Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ του από Γαλλίας το ερχόμενο Σάββατο 20/3/2021.

«Ευρισκόμενος στο Φανάρι με τον Πνευματικό Πατέρα όλων μας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, αναλογίζομαι ότι το ταξίδι της Μ. Τεσσαρακοστής είναι γεμάτο πνευματική χαρά και ολοκληρώνεται με την επιστροφή στην οικία του Πατρός. Ευλογημένη Τεσσαρακοστή σε όλους!», αναφέρει ο Σεβασμιώτατος με σημερινό μήνυμα του (15/3) σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η ενθρόνιση έχει ορισθεί να τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος της Χαλκηδόνος της οποίας θα προστεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Την ελληνική κυβέρνηση αναμένεται να εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Αρμόδιος για Θέματα Αποδήμου Ελληνισμού , Κωνσταντίνος Βλάσης.

Κατά την διάρκεια της παραμονής του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα γίνει δεκτός από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίον θα έχουν συνάντηση και συνεργασία για θέματα τα οποία αφορούν την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναμένεται να βρεθεί στο νεκροταφείο όπου είναι ενταφιασμένος ο κατά σάρκα πατέρας του αείμνηστος Βασίλειος Λαμπρυνιάδης, προκειμένου να τελέσει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.