Στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Θεολογικής Σχολής πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο, 20 Απριλίου 2024, οι εργασίες του Συνεδρίου “Γιάννης Ρίτσος: Ο ποιητής της Ρωμηοσύνης”, το οποίο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, από το Ζωγράφειο Λύκειο της Πόλεως και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη.

Το Συνέδριο, στο οποίο συμμετείχαν ομογενειακά εκπαιδευτικά ιδρύματα της Πόλεως και της Ίμβρου, αλλά και σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και την ελληνόφωνη ανά την οικουμένη διασπορά, περιλάμβανε εισηγήσεις και σύντομες παρουσιάσεις εκπαιδευτικών και μαθητών, με αναφορά στο έργο του Γιάννη Ρίτσου.

Μετά το πέρας των εργασιών, οι πολυπληθείς όμιλοι εκπαιδευτικών και μαθητών από όλα τα σχολεία προσκύνησαν στο ναΰδριο και ξεναγήθηκαν στη Βιβλιοθήκη και τις παλαιές αίθουσες διδασκαλίας της Σχολής, με επικεφαλής τον Εντιμολ. κ. Ιωάννη Δερμιτζόλγου, Διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου, προς τον οποίο εκφράστηκαν οι ευχαριστίες του Καθηγουμένου για το συνεχές ενδιαφέρον του για την ομογενειακή εκπαίδευση, όσο και για τη διοργάνωση ποικίλων δράσεων με τη συμμετοχή πολλών σχολείων και εκατοντάδων μαθητών από την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.