Τιμήθηκε από τον Δήμο Πύλης την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 η 81η Επέτειος της Μάχης της Πόρτας 8-9 Ιουνίου του 1943.

Η εκδήλωση άρχισε με την Επιμνημόσυνη Δέηση που τέλεσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δημήτριος Κατσαρός και έψαλλαν ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιος Γ Δημητρίου και ο Γ.Γραμματεας κ. Αθανάσιος Λαμπρόπουλος. Ακολούθησε η κατάθεση Στεφάνων, από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα,από διάφορους πολιτικούς καθώς και από φορείς της περιοχής. Στεφάνι κατέθεσε και ο πρόεδρος του Σωματείου μας, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Δημάρχου Πύλης.

Μια χούφτα Έλληνες αγωνιστές, με λιγοστά μέσα αντισταθήκαν σε 4000 Ιταλούς άνδρες βαριά οπλισμένους με πεζικό με πυροβόλα με τεθωρακισμένα. Και νίκησαν με την δύναμη της ψυχής τους.

Και τους έγραψε η Ιστορία. Ήταν η πρώτη Μάχη με τακτικό σχηματισμό και με επικεφαλής τον Τάσο Μίμη Μπουκουβάλα, ήρθε η νίκη και αυτό είχε θετικά αποτελέσματα. Βέβαια την μανία του κατακτητή τότε ένοιωσαν στο πετσί τους πολλοί Πορτινοι.

Έστειλαν όμως ένα μήνυμα σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.

Γι’αυτό και μεις δωσαμε σήμερα το παρόν για να στείλουμε το μήνυμα σε εχθρούς και φίλους ότι μονιασμένοι περήφανοι και αποφασισμένοι θα διώξουμε το γκρίζο από την Χώρα μας.

Γιατί έχουμε χρέος προς τα παιδιά μας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.