Στο προαύλιο του Ιερού Ναου Αγίων Πάντων Πρίνου Τρικάλων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση.

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Μόρφου Κύπρου σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων, τον πολιτιστικό συλλογο Πρίνου, την τοπική κοινότητα Πρίνου και το Σωματείο Ιεροψαλτων Ν.Τρικαλων, παρουσίασε μέσα από αφηγήσεις, προβολές, και χορούς, το πρόβλημα της τουρκικής κατοχής αλλά και την Κυπριακή τους κουλτούρα.

Στην εκδήλωση συμμετείχε κλιμάκιο του Σωματείου Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων (Ιωάννης ο Δαμασκηνός), ψάλλοντας εκκλησιαστικούς ύμνους προς τιμήν της Παναγίας μας καθώς και της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με Χοραρχη τον Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγίου Στεφάνου Τρικάλων κ. Δημήτριο Μπιλα.

Ο Αντιπροεδρος του Σωματείου κ. Νικόλαος Λεμονας και ο Γ. Γραμματέας κ. Αθανάσιος Λαμπρόπουλος επέδωσαν στον Πολιτιστικό Όμιλο Μόρφου Κύπρου την τιμητική πλακέτα του Σωματείου και το αναμνηστικό μετάλλιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου της Ιεροψαλτικής Κοινότητας που διεξήχθη στα Τρίκαλα.

“Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων ευχαριστεί θερμά τον Αντιδήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Λάππα καθώς και τον υπευθυνο της όλης διοργάνωσης της μουσικής αυτής εκδήλωσης κ. Βασίλειο Αδάμο, καθώς επίσης και τους Προέδρους της Τοπικής Κοινότητας Πρίνου κ. Κώστα Βαιου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρίνου κ. Νικόλαο Αθανασακη για την πρόσκληση που έλαβε το Σωματείο μας να συμμετάσχει στην όμορφη αυτή μουσική εκδήλωση προς τιμήν των Κυπρίων αδελφών μας”, αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.