Τη βεβήλωση τοιχογραφιών στην Ιερά Μονή Ζίτσα καταδικάζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Πληροφοριών της Δημοκρατίας της Σερβίας, κάνοντας, παράλληλα, έκκληση για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στα μνημεία εξέχουσας σημασίας, όπως ανακοινώθηκε στο Instagram του υπουργείου.

«Η βεβήλωση των μνημείων είναι πράξη βανδαλισμού και ασέβειας για τον πολιτισμό», ανέφερε το Υπουργείο Πολιτισμού και Ενημέρωσης, σημειώνοντας η Μονή Ζίτσας δεν είναι η μόνη που έχει πέσει θύμα βανδαλισμού. «Δυστυχώς, μπορούμε να δούμε τέτοιες σκηνές και σε άλλα μοναστήρια και μνημεία στη Σερβία. Για αιώνες αντιμετωπίσαμε τις πιο δύσκολες δοκιμασίες και παρ’ όλα αυτά παραμείναμε προσηλωμένοι στη διατήρηση των πολιτιστικών μας ριζών, επειδή είναι ο ισχυρότερος θεματοφύλακας της ταυτότητας ολόκληρου του σερβικού λαού.

Πρέπει να αναπτύξουμε συνείδηση και να σκεφθούμε ​​ότι εάν ως άτομα δεν φροντίζουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, δεν υπάρχει θεσμός, κράτος ή τιμωρία που να μπορεί να την αποκαταστήσει», επισημαίνεται στο προφίλ του Υπουργείου Πολιτισμού στο Instagram.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.