Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ροές μεταναστών και προσφύγων, την ώρα που τουρκικά μέσα προαναγγέλουν ότι θα ανοίξουν περαιτέρω οι «στρόφιγγες». Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ασφυκτιούν, ενώ ένταση υπάρχει πλέον και σε τοπικές κοινωνίες της ενδοχώρας που εκφράζουν ανησυχίες για την δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ήδη από το καλοκαίρι έχει ζητήσει την βοήθεια και τη στήριξη της Εκκλησίας, γεγονός που έχει διαφανεί από τις συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί αλλά και από την συνεχή επικοινωνία που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο επίκεντρο της μέριμνας της Εκκλησίας έχουν τεθεί τα εκατοντάδες ασυνόδευτα παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει στην ενδοχώρα 500 ασυνόδευτα παιδιά από τα νησιά που θα φιλοξενηθούν σε 20 δομές (από 25 παιδιά στη καθεμιά).

Αυτό το σχέδιο φέρεται να τέθηκε υπόψιν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γεώργιο Κουμουτσάκο.

Η Εκκλησία από την πρώτη στιγμή έχει δηλώσει ότι θα βρεθεί στο πλευρό όσων έχουν ανάγκη, ωστόσο διαμηνύει προς κάθε πλευρά ότι «η μάχη πρέπει να σταματήσει μέσα στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να δοθεί στα θάλασσα». Καλεί μάλιστα τους Ευρωπαίους προ των ευθυνών τους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.