Συνεδριάζει αυτή την ώρα εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου με αφορμή την εκδημία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου Β΄.

Η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει υπό την Προεδρία του Τοποτηρητού του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε η εξόδιος Ακολουθία του Αρχιεπισκόπου να τελεστεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12:00 μ.μ.

Θλίψη στο Παγκύπριο για το θάνατο του Αρχιεπισκόπου – Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας

Απεβίωσε ο προκαθήμενος της κυπριακής εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’. Εκοιμήθη στις 6.40 το πρωί της 7ης Νοεμβρίου 2022. Ο Μακαριότατος, που εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια έδινε με γενναιότητα και στωικότητα μεγάλη μάχη με τον καρκίνο, έφυγε από τη ζωή, στα 81 του χρόνια.

«Εκοιμήθη ήσυχα αφού αντιμετώπισε με θάρρος, υπομονή και Χριστιανική καρτερία τη δοκιμασία της ασθένειας του» ανέγραφε το ιατρικό ανακοινωθέν. Η δυσάρεστη είδηση θανάτου του Αρχιεπισκόπου, προκαλεί θλίψη στο παγκύπριο.

Η κηδεία του θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε η Ιερά Σύνοδος.

Θλίψη ΔΗΠΑ για Αρχιεπίσκοπο
Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία εκφράζει βαθύτατη θλίψη για την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου, Χρυσοστόμου Β’.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπήρξε μια ισχυρή προσωπικότητα, ο οποίος συνέδεσε την προσωπική του ζωή, αλλά και την ιερατική του δράση με τους αγώνες του τόπου και τη σύγχρονη ιστορία του. Ως προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, θα μνημονεύεται εις το διηνεκές για την τεράστια συνεισφορά του στη δομή και λειτουργία της Εκκλησίας, το ενισχυμένο φιλανθρωπικό της έργο, τη διεύρυνση των διεθνών σχέσεων της Εκκλησίας και την περαιτέρω ανάπτυξη εκκλησιαστικών χώρων και μνημείων.

Ο δυναμικός αλλά πράος χαρακτήρας του, η στωικότητα και η ικανότητα του να ηγείται, υπήρξαν σημαντικοί πυλώνες πάνω στους οποίους βασίστηκε η πετυχημένη δράση του. Το απαράμιλλο ψυχικό σθένος και η αξιοθαύμαστη αξιοπρέπεια του, ήταν στοιχεία χαρακτήρα, που ήταν πάντοτε ευδιάκριτα στον Αρχιεπίσκοπο και ειδικά κατά την πολυετή μάχη του με την επάρατη νόσο.

Στο πλαίσιο του πένθους για την απώλεια του, όλες οι προγραμματισμένες δραστηριότητες μας αναβάλλονται μέχρι τη μέρα της κηδείας του. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και ευχόμαστε να αναπαυθεί εν ειρήνη.

«Πνευματικό παράδειγμα» λέει ο Μητροπολίτης Λεμεσού
Σήμερα είναι ημέρα λύπης, πένθους, πόνου και προσευχής για την Εκκλησία της Κύπρου και για ολόκληρο τον λαό μας. Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την κοίμηση του Αρχιεπισκόπου μας.

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος αντιμετώπισε την ασθένειά του με πολλή υπομονή και πίστη στο Θεό. Η στάση του μπροστά στη δυσκολία του πόνου, αποτελεί πνευματικό παράδειγμα για όλους μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος από νεαρή ηλικία αγάπησε το Θεό και Τον ακολούθησε και διακόνησε την Εκκλησία μας. Προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.