«Ιωάννης σημαίνει δώρον Θεού. Και όντως δώρο Θεού διαχρονικά παραμένει στην συνείδηση των πιστών ο Πρόδρομος και Βαπτιστής, διότι πολλαπλώς μας διδάσκει με την οσία και μαρτυρική βιοτή του. Πρωτίστως, μας διδάσκει την εγκράτεια, στή συνέχεια την ταπεινοφροσύνη, ακολουθεί η υπακοή στο θέλημα του Θεού επισφραγίζοντας το κήρυγμά του με τη γνωστή πρόσκληση για μετάνοια.

Και όλα αυτά καταθέτοντας την μέχρι του αποκεφαλισμού προσωπική του μαρτυρία, παραμένοντας ασυμβίβαστος με την εξουσία και τις επιταγές του κόσμου τούτου…» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, στον Ιερό Ενοριακό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νέου Χειμωνίου Ορεστιάδος, όπου ιερούργησε επ’ ευκαιρία της πανηγύρεως, στις 29 Αυγούστου ε.έ.

Και ολοκλήρωσε καλώντας τους πιστούς να παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις, στα ιδανικά και τις αξίες των προγόνων τους, οι οποίοι με πολλές θυσίες τις έφεραν μαζί με τις εικόνες και τα άλλα κειμήλια στη νέα τους πατρίδα, στην ελεύθερη Ελλάδα, από το Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.