Με νεανικό σφρίγος και ενθουσιασμό και με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, Προέδρου της Σχολικής Εφορείας της Σχολής, εόρτασε το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας τον προστάτη του Άγιο Στυλιανό.

Ο κ. Συμεών τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Σχολής, το αφιερωμένο στον Άγιο Στυλιανό, για τους μαθητές και τις μαθήτριες και το διδακτικό προσωπικό της Εκκλησιαστικής Σχολής, μνημόνευσε ιδιαιτέρως τους αποφοίτους της Σχολής μεταξύ των οποίων και εκλεκτοί εν ενεργεία επαρχιούχοι Μητροπολίτες ως οι: Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Δράμας κ. Παύλος και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, ενώ στο τέλος έψαλε και Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Αρχιερέων, Ιερέων, Καθηγητών, μαθητών και πάντων των διακονησάντων στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας, καθώς και των διατελεσάντων μελών της Σχολικής Εφορείας και των κτητόρων και πάντων των δωρητών του Ιερού Ναού.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, η οποία μεταδόθηκε απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ι. Μ. Φθιώτιδος (89,4 Fm), παραβρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Φθιώτιδος κ. Δήμητρα Τσιάκα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/μιας Εκπαίδευσης κ. Αικατερίνη Καλογήρου, ο Οργανωτικός Συντονιστής ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, καθώς και ο Καθηγούμενος της τροφού της Σχολής Ιεράς Μονής Αγάθωνος, Αρχιμ. κ. Γερμανός.

Ο κ. Συμεών απευθυνόμενος στα παιδιά τόνισε με έμφαση:

«Ο Άγιος Στυλιανός έχει στην αγκαλιά του όλα τα παιδιά του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας και τα παιδιά όλου του κόσμου.

Ο Άγιος είναι «στήλη έμψυχος», δηλαδή αφενός μεν αμετακίνητος και σταθερός σε αρχές και αξίες, αφετέρου δε και έμψυχος. Έχει μέσα του ψυχή. Η σταθερότητα του δεν είναι μία άγονη συντήρηση, δεν είναι μία αντιδημιουργική προσκόλληση στο παρελθόν, αλλά η σταθερότητά του είναι η βάση για να πετάξει στον ουρανό, για να ξεδιπλωθεί η αγάπη του, τα συναισθήματά του. Αυτό είναι ο άνθρωπος, ο οποίος ξέρει να πορεύεται με βάση το παρελθόν και με όραμα στο μέλλον. Όχι κοιτώντας πίσω, αλλά κοιτώντας μπροστά. Κουβαλάμε εφόδια από το παρελθόν όχι για να μας καταπλακώσουν, αλλά σαν εφόδια για να μπορούμε να χαράζουμε την δική μας πορεία στο μέλλον.

Το μήνυμα που δίνει σήμερα ο Άγιος Στυλιανός στα παιδιά του σήμερα και σε όλους τους Έλληνες του σήμερα είναι:

«Δεν θα φύγουμε από την παράδοσή μας, ούτε θα εγκαταλείψουμε την ταυτότητά μας, ούτε θα πάψουμε να είμαστε αυτό το ιδιαίτερο και ξεχωριστό, όπως είναι κάθε λαός και κάθε άνθρωπος πάνω στον κόσμο, αλλά συνάμα θα προχωράμε μπροστά, θα έχουμε ανοιχτούς ορίζοντες, θα έχουμε ευρύχωρη καρδιά, θα συζητάμε, θα διαλεγόμαστε, θα μελετούμε, θα ανταλλάζουμε απόψεις και κυρίως θα εξελισσόμαστε εσωτερικά, πνευματικά, συναισθηματικά και το κάθετι στη ζωή μας θα είναι αφορμή μαθητείας και διδασκαλίας».

Τέλος με προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών ο Σχολάρχης και Διευθυντής του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης ανέγνωσε την Απόφαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Συμεών, Προέδρου της Σχολικής Εφορείας, να διορίσει ισόβιο Πρόεδρο της νεοσύστατης Επιτροπής Στήριξης και Συμπαράστασης των μαθητών της Εκκλησιαστικής Εστίας Λαμίας, τον πολιό απόφοιτο της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, κ. Κωνσταντίνο Σταϊκούρα, τ. Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του π. Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος με άλλα έξι λαϊκά μέλη θα φροντίζουν να καλύπτουν κατά το δυνατό, κάθε υλική και οικονομική ανάγκη των μαθητών που διαμένουν στην Εστία και θα συμπαρίστανται με κάθε τρόπο.

Η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και την ιαχή Άξιος από τα παιδιά, τις αρχές και όλους τους παρευρισκομένους.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών ανακοίνωσε ότι σήμερα η Σχολή καμαρώνει και χαίρεται διότι ο σήμερα ενθρονιζόμενος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος τυγχάνει απόφοιτος της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας.

Την πανηγυρίζουσα Εκκλησιαστική Σχολή επισκέφθηκε και ευχήθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως του Υπουργείου Παιδείας, ο οποίος και έγινε δεκτός με αγάπη και σεβασμό από όλους και ιδίως από τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.