ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Tη δημιουργία του πρώτου Εικονικού Μουσείου του Ολοκαυτώματος των Ρομά στη Ρουμανία ανακοίνωσε χθες το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Ρουμανίας (MNIR), σύμφωνα με το Agerpres.

«Ο κύριος στόχος του έργου είναι να γίνει γνωστό το ιστορικό παρελθόν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος και η υλοποίηση αυτού του εικονικού μουσείου να αποτελέσει σημαντική πηγή πληροφοριών για τη γενιά των νέων Ρομά, για ιστορικούς, ερευνητές, φοιτητές, αλλά και για το ευρύ κοινό.

Οι δραστηριότητες του έργου περιλαμβάνουν την αναγνώριση, επιλογή, έρευνα, μεταγραφή, μετάφραση και ψηφιοποίηση αρχειακών εγγράφων και εικόνων. Επίσης, μέσα από τη μαρτυρία των επιζώντων, το εικονικό μουσείο θα παρουσιάσει την απέλαση των Ρομά στην Υπερδνειστερία, κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Το έργο διαρκεί έως τις 15 Νοεμβρίου 2022 και η λειτουργία του ιστότοπου του Εικονικού Μουσείου του Ολοκαυτώματος των Ρομά, ο οποίος παρουσιάζει τις πληροφορίες σε δίγλωσση μορφή (ρουμανικά-αγγλικά), θα ξεκινήσει στο Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο της Ρουμανίας, στις 9 Οκτωβρίου 2022, με την ευκαιρία της Εθνικής Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

Το εικονικό μουσείο θα δημιουργηθεί από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Ρουμανίας σε συνεργασία με το Κοινωνικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα Ρομά “Ion Cioabă”, στο πλαίσιο του έργου “Εικονικό Μουσείο του Ολοκαυτώματος των Ρομά”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.