Έπειτα από πρόσκληση του Ιερού Κελλίου Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρυών Αγίου Όρους, το οποίο ανήκει στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος μετέβη στο Αγιώνυμο Όρος, για να προστεί της I. Πανηγύρεως του Ευαγγελισμού.

Την Παρασκευή, 5η Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος μετά της συνοδείας αυτού, του Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου π. Γεωργίου Λαδουκάκη, του Ιερολ. Διακόνου π. Δανιήλ Ζαφείρη και του Εντιμολ. κ. Γεωργίου Κουκουτσίδου, Άρχοντος Πρωτεκδίκου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, εισήλθαν στο Άγιο Όρος, όπου τους υπεδέχθηκαν ο Γέροντας του Κελλίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καρυών Αγίου Όρους Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Πρόδρομος και η συνοδεία αυτού. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιωτάτος επισκέφθηκε, κατα την τάξιν, την Ιεράν Επιστασίαν του Αγίου Όρους, όπου έτυχε θερμής υποδοχής υπό του Πρωτεπιστάτου π. Στεφάνου Χιλανδαρινού και του Επιστάτου π. Νικοδήμου Αγιοπαυλίτου. Έπειτα, προσεκύνησε την Ιερά και Θαυματουργική Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», στον Καθεδρικό Ναό του Πρωτάτου.

Το εσπέρας της Παρασκευής, μετέβη στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας, όπου και χοροστάτησε στην Ακολουθία της Γ’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγίαν Θεοτόκον. Εκεί συνομίλησε με τα μέλη της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής για θέματα αφορώντα το Αγιώνυμον Όρος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.