Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια υποδέχθηκε σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, κλήρος και λαός του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Περιστερίου, απότμημα της Τιμίας και θαυματουργού Κάρας της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης, το οποίο φυλάσσεται στην Ιταλία.

Το Ιερό Λείψανο κόμισε ο Θεοφ. Επίσκοπος Κοτυαίου κ. Διονύσιος και το υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου Αρχιμ. Άγγελος Ανθόπουλος στη συμβολή των οδών Πελασγίας και Αγίου Πολυκάρπου.

Στη συνέχεια με λιτανευτική πομπή κατευθύνθηκαν προς τον Ιερό Ναό Αγίας Άννης Περιστερίου, υπό τους ήχους της μπάντας του Στρατού, της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου τελέστηκε Δοξολογία για την έλευση του Ιερού Λειψάνου.

Αμέσως μετά τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφ. Επισκόπου Κοτυαίου κ. Διονυσίου.

Να αναφερθεί ότι στις Ιερές Ακολουθίες συμμετείχε η δημοτική αρχή της πόλεως, βουλευτές, πολιτιστικοί σύλλογοι και εκατοντάδες πιστοί.

Τέλος, να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, καθημερινά έως και την Κυριακή 17 Μαρτίου, θα τελούνται λατρευτικές ακολουθίες, ενώ ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 07:30 το πρωί, έως στις 22:00 το βράδυ, προς προσκύνηση όλων των πιστών.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.