Παρουσία πλήθος πιστών τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Παναγίας Γιατρίσσης Περάματος.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Χριστοφόρο Καζίλα και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε o Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ π. Αθανάσιος Μελισσάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας της Γιάτρισσας, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής μπάντας της Πυροσβεστικής και παρουσία πλήθος πιστών.

Στην συνέχεια ο Θεοφιλέστατος αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλεξίου, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του κοινοβουλίου και της τοπικής αρχής για την παρουσία τους, την φιλαρμονική της Πυροσβεστικής, καθώς και τον Προϊστάμενο του Ναού π. Χριστοφόρο για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως.

Τέλος να σημειωθεί ότι ανήμερα της εορτής στον Ιερό Ναό θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.