ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

Την έντονη διαφωνία και αντίθεση της στη διεξαγωγή της επερχόμενης παρέλασης ομοφυλοφίλων στη Σόφια το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, εκφράζει με ανακοίνωση της η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας.

Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε «όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σταματήσουν αυτή την πράξη σκοταδισμού του μυαλού και τη συμμετοχή νεοτέρων και πιο αγνών στην καρδιά σε αυτή την εκδήλωση – μια εκδήλωση της υψηλότερης μορφής φθοράς των ηθικών και ηθικών αρχών στην κοινωνία μας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Βουλγαρίας, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:

«Η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας εκφράζει κατηγορηματικά την αποδοκιμασία, τη διαφωνία και την αντίθεση της στη διοργάνωση και διεξαγωγή παρέλασης το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στην αγαπημένη μας πρωτεύουσα Σόφια.

Με γνώμονα το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο, που έχει δημιουργηθεί κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού, τονίζουμε με πατρική ανησυχία τις πανάρχαιες αλήθειες της ανθρωπότητας και δηλώνουμε σθεναρά ότι η ομοφυλοφιλική συμπεριφορά είναι μια εντελώς συνειδητή και αμαρτωλή αλλαγή της ταυτότητας του φύλου που έχει δοθεί από τον Θεό. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά είναι, όπως μαρτυρούν οι σελίδες της Γραφής, ένα θεμελιωμένο γεγονός.

Ως ποιμένες, ανησυχούμε πολύ για τις αυξανόμενες τάσεις στη Βουλγαρική κοινωνία, στην οποία αυξάνεται η αποδοχή των ομοφυλοφιλικών πράξεων ως κάτι φυσιολογικό και ακόμη και φυσικό μεταξύ των νέων. Το κήρυγμα και η φωνή της Εκκλησίας του Χριστού στον κόσμο, καθώς και η δράση της, δηλώνουν κατηγορηματικά τι είναι καλό και τι κακό και κηρύττει με πατρικό ενδιαφέρον τις βιβλικές και χριστιανικές ηθικές αξίες που μας κληροδότησε ο ίδιος ο Δημιουργός μας.

Η διάπραξη αμαρτιών της σαρκικής αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου είναι αφύσικη και μη χαρακτηριστική για την ανθρώπινη φύση. Επομένως, ανεξάρτητα από τις συνθήκες της συνειδητής επιλογής για τη διάπραξη αυτού του αμαρτήματος, η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν μπορεί να βρει δικαιολογία για τέτοιες ενέργειες και σχέσεις.»

Καταλήγοντας, η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Βουλγαρίας επισημαίνει:

«Η Ορθόδοξη Εκκλησία ανέκαθεν υποστήριζε τον σεβασμό της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου στις επιλογές που καθορίζουν τη ζωή του. Ταυτόχρονα όμως υπερασπίστηκε κατηγορηματικά τις ηθικές αλήθειες, χωρίς να επηρεάζεται από την πίεση των ισχυρών της εποχής, τη μόδα και τη ματαιοδοξία του χρόνου.

Η Ιερά Σύνοδος ανησυχεί επίσης βαθύτατα για το γεγονός ότι η διοργάνωση παρέλασης ομοφυλοφίλων στους δρόμους της πρωτεύουσας της αγαπημένης μας πατρίδας θα χρησιμοποιηθεί ως μια σκόπιμη κινητή διαφήμιση για τα παιδιά που θα είναι ζωντανοί παρατηρητές, ακόμη και συμμετέχοντες σε αυτή την απαράδεκτη εκδήλωση, διότι «῝Ος δ᾿ ἂν σκανδαλίσῃ ἕνα τῶν μικρῶν τούτων τῶν πιστευόντων εἰς ἐμέ, συμφέρει αὐτῷ ἵνα κρεμασθῇ μύλος ὀνικὸς εἰς τὸν τράχηλον αὐτοῦ καὶ καταποντισθῇ ἐν τῷ πελάγει τῆς θαλάσσης» (Κατά Ματθαίον 18:6).

Καλούμε όλα τα αρμόδια θεσμικά όργανα να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να σταματήσουν αυτή την πράξη σκοταδισμού του μυαλού και τη συμμετοχή νεότερων και πιο αγνών στην καρδιά σε αυτή την εκδήλωση – μια εκδήλωση της υψηλότερης μορφής φθοράς των ηθικών και ηθικών αρχών στην κοινωνία μας.

Προσευχόμαστε στον Κύριο Ιησού Χριστό να φωτίσει τις καρδιές όλων όσων ετοιμάζονται να συμμετάσχουν στην άσεμνη εκδήλωση στη Σόφια στις 18 Ιουνίου 2022, να ενισχύσει τους ανθρώπους από τους οποίους εξαρτάται η αναβολή της επερχόμενης εκδήλωσης και να τους δώσει το μυαλό να γνωρίσουν την Αλήθεια.»

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.