Το Πατριαρχείο της Ρουμανίας εξέφρασε την ειλικρινή του συμπόνια και την αλληλεγγύη του προς την οικογένεια της 15χρονης Αλεξάνδρας Μακεσάνου, θύματος απαγωγής που συγκλόνισε αλλά και αγανάχτησε τη Ρουμανική κοινωνία.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά εκ του Πατριαρχείου, «Εν αναμονή της σίγουρης έκβασης της έρευνας των αρχών που ερευνούν την υπόθεση, το Ρουμανικό Πατριαρχείο προτρέπει όλους τους ιερείς και τους πιστούς να προσευχηθούν για την Αλεξάνδρα, τους γονείς της και τους συγγενείς της. Ελπίζουμε ότι η υπόθεση αυτή θα αποσαφηνιστεί το συντομότερο δυνατόν από τις αρχές, και οι ένοχοι θα τιμωρηθούν σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους. Ταυτόχρονα, ανησυχούμε για τον αυξανόμενο αριθμό γυναικών που γίνονται θύματα βίας και εμπορίας ανθρώπων, γεγονός που υποβαθμίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την κοινωνική ειρήνη» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση εκ του Πατριαρχείου.

Η Αλεξάνδρα εξαφανίστηκε την Τετάρτη 24 Ιουλίου αφότου είχε κάνει οτοστόπ για να πάει στο σπίτι της στην περιοχή Ντομπροσλοβένι. Την επόμενη μέρα κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης και είπε ότι βρισκόταν σε ένα σπίτι αιχμάλωτη του οδηγού του αυτοκινήτου. Πριν κοπεί η γραμμή φώναζε «Έρχεται, έρχεται!», όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αστυνομία ζήτησε τη συνδρομή της Υπηρεσίας Τηλεπικοινωνιών για να εντοπιστεί το στίγμα της κλήσης αλλά οι συντεταγμένες που δόθηκαν κάλυπταν μια μεγάλη περιοχή. Έτσι οι αρχές έψαξαν τρία σπίτια πριν καταλήξουν στο σωστό και ενώ είχαν ήδη περάσει 12 ώρες, έχασαν άλλες επτά περιμένοντας ένταλμα έρευνας, το οποίο δεν απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δεκαεννέα ώρες μετά την κλήση της 15χρονης Αλεξάνδρας οι αρχές μπήκαν στο σπίτι, όπου βρήκαν δύο νεκρά κορίτσια σε ένα βαρέλι, και συνέλαβαν τον 65χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος ανακρίνεται.

efsyn.gr

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (2)
  1. ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ 5 χρόνια πριν

    ΦΩΣ ΧΡΉΣΤΟΥ ΦΑΙΝΕΙ ΠΑΣΙ!!! Τ.Γ.Α.

    ΑπάντησηΆκυρο
  2. ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ ΑΓΊΑ ΜΑΤΡΩΝΑ 5 χρόνια πριν

    «Ἐγώ εἰμί τό φῶς τοῦ κόσμου. Ὁ ἀκολουθῶν ἐμοί οὐ μή περιπατήσῃ ἐν τῇ σκοτίᾳ, ἀλλ’ ἕξει τό φῶς τῆς ζωῆς» Τ.Γ.Α.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.