Την απόφαση της Ουκρανικής Εκκλησίας να κηρύξει ανεξαρτησία από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας, σχολίασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού ο Πρόεδρος του τμήματος για τα ΜΜΕ, Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

Ο κ. Λεγκόιντα μεταξύ άλλων τόνισε ότι το Πατριαρχείο Μόσχας, αποδέχθηκε την απόφαση με αυτοσυγκράτηση.

“Δεδομένου ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας δεν έχει λάβει ακόμη κάποια έκκληση από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, δεν μπορούμε να απαντήσουμε στις πληροφορίες που λαμβάνουμε. Προσευχόμαστε για τη διατήρηση της ενότητας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και μια πρόωρη ειρήνη και ένα τέλος στην αιματοχυσία», τόνισε ο κ. Λεγκόιντα.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνοδικού Τμήματος για τα ΜΜΕ, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας «βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και δέχεται πιέσεις από διάφορες πλευρές: από τις αρχές, τους σχισματικούς, τους εθνικιστικούς εκπροσώπους ενός συγκεκριμένου μέρους του κοινού και από τα ΜΜΕ».

«Σε μια κατάσταση όπου εξωτερικές δυνάμεις προσπαθούν να καταστρέψουν την ενότητα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, θα ήταν εξαιρετικά ανεύθυνο από την πλευρά μας να σχολιάσουμε λεπτομερώς τις αποφάσεις που ελήφθησαν από την αυτοδιοικούμενη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», τόνισε κλείνοντας ο κ. Λεγκόιντα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.