Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σχολίασε την επίθεση στον ελληνορθόδοξο Ιερέα που δέχτηκε την επίθεση το Σάββατο στη Γαλλία και σημείωσε ότι ο ιερέας έγινε «θύμα της ατμόσφαιρας του μίσους» η οποία δημιουργήθηκε στην χώρα μετά τις προκλητικές ενέργειες των γαλλικών αρχών αναφορικά με τους μοσουλμάνους, δήλωσε ο γραμματέας σε θέματα διαθρησκευτικών σχέσεων του Τμήματος εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Ίγκορ Ιακιμτσούκ.

«Ο ορθόδοξος ιερέας στη Λυών έγινε θύμα της ατμόσφαιρας του μίσους που προκλήθηκε με ανόητες ενέργειες των γαλλικών αρχών, οι οποίες στην ουσία προωθούν την προσβολή των θρησκευτικών αισθημάτων των μουσουλμάνων του διαμένουν στη χώρα», είπε ο π. Ιγκόρ και τόνισε ότι πολλοί μουσουλμάνοι από συνήθεια συνεχίζουν να θεωρούν τους χριστιανούς εμπνευστές αυτών των προσβολών, χωρίς να κάνουν διάκριση πού ανήκουν δογματικά.

«Πίσω από αντιισλαμικές προσβολές κρύβονται αθεϊστικά φιλελεύθερα κυκλώματα, τα οποία εξίσου υβριστικά αντιμετωπίζουν οποιεσδήποτε παραδοσιακές θρησκευτικές αξίες, μεταξύ των οποίων και χριστιανικές», είπε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.