Τις ενέργειες της Ισραηλινής Αστυνομίας στην Παλιά Πόλη των Ιεροσολύμων κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών που τελέστηκαν το Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου 2022, καταδικάζει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το Πατριαρχείο, η Αστυνομία στέρησε από χιλιάδες Χριστιανούς το φυσικό τους δικαίωμα να συμμετάσχουν ελεύθερα στις Ιερές Ακολουθίες. Αυτό συνέβη λόγω των σημείων ελέγχου που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή γύρω από τον Πανάγιο Τάφο μέσω τοποθέτησης κορδελών ασφαλείας στις εισόδους της Παλιάς Πόλης με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η πρόσβαση των πιστών.

Επίσης, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων τάσσεται κατηγορηματικά κατά της βίας και της ανήθικης συμπεριφοράς από την πλευρά της Αστυνομίας εις βάρος πιστών και ιδιαίτερα στα σημεία ελέγχου που είχαν τοποθετηθεί κοντά στην έδρα του Πατριαρχείου και στον Πανάγιο Τάφο.

Στην ανακοίνωση του το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δηλώνει για ακόμη μια φορά ότι απορρίπτει πλήρως τους περιορισμούς που προσπαθεί να επιβάλλει η Ισραηλινή Αστυνομία μέσω δικαστηρίων ή διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα τονίζει ότι δεν θα υποκύψει στις πιέσεις της Αστυνομίας ή οποιουδήποτε άλλου φορέα αναφορικά με την πρόσβαση των πιστών στον Πανάγιο Τάφο και την γύρω περιοχή με την θέσπιση ανωτάτου αριθμητικού ορίου. Αυτό θα αποτελούσε συνενοχή στο έγκλημα της στέρησης της πρόσβασης των πιστών στα ιερά προσκυνήματα, όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων απέρριψε κάθε περιορισμό σχετικά με τον αριθμό των πιστών που επρόκειτο να παραστούν το Μεγάλο Σάββατο 23/4 στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, σύμφωνα με σχετική επιστολή που απέστειλε στην Ισραηλινή Αστυνομία την Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022.

Ακόμη στην επίστολη του το Πατριαρχείο είχε ζητήσει, μεταξύ άλλων, από την Αστυνομία να μην τοποθετήσει φράγματα στα δρομάκια της Παλιάς Πόλης, καθώς θα εμπόδιζαν την πρόσβαση πιστών και ιερέων στον Πανάγιο Τάφο.

ope

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.