Την Ημέρα Μνήμης του Αποστόλου Σίμωνα Κανανίτη εόρτασε σήμερα 23 Μαΐου η εν Γεωργία Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Απόστολος κήρυξε τον Χριστιανισμό στη δυτική Γεωργία και μαρτύρησε στην Αμπχαζία. Ο χώρος ανάπαυσής του βρίσκεται στο Κομάν, κοντά στο Σουκούμι.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Με την ευλογία του Πατριάρχη Γεωργία κ.κ Ηλία, το 2014 καθιερώθηκε η Ημέρα εορτής της Μνήμης του Αποστόλου Σίμωνα Κανανίτη ως «Ημέρα της Αμπχαζίας».

Έτσι, μεταξύ άλλων, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του πολέμου της Αμπχαζίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ιλόρι της Τιφλίδας.

Σημειώνεται ότι ο πόλεμος στην Αμπχαζία διεξήχθη μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων της Γεωργίας ως επί το πλείστον και των αυτονομιστικών δυνάμεων της Αμπχαζίας, την περίοδο μεταξύ 1992 και 1993. Οι Γεωργιανοί, που ζούσαν στην Αμπχαζία πολέμησαν σε μεγάλο βαθμό στο πλευρό των γεωργιανών κυβερνητικών δυνάμεων. Οι αυτονομιστές έλαβαν υποστήριξη από χιλιάδες μαχητές του Βόρειου Καυκάσου και Κοζάκων και από τις δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, που σταθμεύουν στην Αμπχαζία και κοντά.

Ο χειρισμός αυτής της σύγκρουσης επιδεινώθηκε από τις εμφύλιες διαμάχες εντός της Γεωργίας.

OPE

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.