Σήμερα Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020, μνήμη του αγίου ενδόξου και πανευφήμου Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτού και προστάτου της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Κύπρου, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προϊσταμένου του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντων μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό ναό στη Δασούπολη.

Ευχετήριο Γράμμα για την Θρονική Εορτή τής Εκκλησίας της Κύπρου απέστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Απευθυνόμενος προς τον Μακαριώτατο, την σεπτή Ιεραρχία, τον ευαγή κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες και όλον τον χριστεπώνυμο λαό τής Κύπρου, επιδαψίλευσε τις πατριαρχικές του ευλογίες προς όλους, ευχόμενος ευστάθεια, ενότητα, και θεαρέστους δραστηριότητες. Προς τον Μακαριώτατο προσωπικώς ευχήθηκε όπως η Χάρις τού Παναγίου Πνεύματος τον αξιώνει όπως έχει «περισσόν ζωῆς» «εἰς δόξαν Θεοῦ καὶ ἐπ’ ἀγαθῷ τῆς καθόλου Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας».
Δημοσιεύουμε εδώ το σχετικό Ευχετήριο Γράμμα.

Θυμίζουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Φανάρι (8.3.2020) προσέφερε προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη φορητή εικόνα βυζαντινής τέχνης με τους Αγίους Βαρθολομαίο και Βαρνάβα, των οποίων η Εκκλησία τιμά την μνήμη στις 11 Ιουνίου.
Είναι από τις λίγες εικόνες με τις μορφές των δύο Αγίων. Έγινε, με οδηγίες του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ειδικά για τον Πατριάρχη και στο κάτω μέρος της αναγράφεται σχετική αφιέρωση. Αποτελεί έργο του αγιογράφου Αδάμου Αδάμου από την Λάρνακα.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.