Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τους θανάτους και τις θηριωδίες του ρωσικού στρατού, μίλησε για «καλοσύνη και δικαιοσύνη» το Πάσχα. Συνεχάρη τους Ρώσους για το Πάσχα και σημείωσε τον ρόλο της ρωσικής ορθόδοξης εκκλησίας (ΡΟΕ) στη διατήρηση των «ιστορικών, πολιτιστικών και πνευματικών παραδόσεων», σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, ενημερώνει το Interfax.

«Σας συγχαίρω θερμά για το Πάσχα. Αυτή η μεγάλη γιορτή ενώνει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, όλους τους πολίτες της Ρωσίας, που γιορτάζουν την Ανάσταση του Χριστού, γύρω από υψηλά ηθικά ιδανικά και αξίες, ξυπνά στους ανθρώπους τα πιο φωτεινά συναισθήματα, πίστη στον θρίαμβο της ζωής, της καλοσύνης και της δικαιοσύνης» – αναφέρεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα του δολοφόνου των Ουκρανών, του Πούτιν.
Επιπλέον, ο Πούτιν τόνισε το γόνιμο έργο της ΡΟΕ «με στόχο τη διατήρηση των πλουσιότερων ιστορικών, πολιτιστικών και πνευματικών παραδόσεων μας, την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, την εκπαίδευση της νεότερης γενιάς».
Ο Πούτιν συνεχάρη επίσης τον πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, ο οποίος στο παρελθόν είχε «ευλογήσει» τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.
«Είναι παρήγορο να συνειδητοποιείς, ότι υπό την ηγεσία σας η Εκκλησία έχει αναπτύξει γόνιμη συνεργασία με το κράτος συμβάλλοντας τεράστια στην προώθηση των παραδοσιακών πνευματικών, ηθικών και οικογενειακών αξιών στην κοινωνία», αναφέρεται στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα.
Το Πάσχα, ο Πούτιν είχε έρθει στον ναό της ΡΟΕ για να προσευχηθεί. Τον φύλαγαν περίπου 700 άτομα της ρωσικής φρουράς.
Νωρίτερα, ο Μητροπολίτης Επιφάνιος μίλησε στα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ για τις θηριωδίες της Ρωσίας και αποκάλεσε τον Πούτιν αντίχριστο. Ο Κύριλλος θα μηνυθεί επίσης στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για συνενοχή στις φρικαλεότητες του ρωσικού στρατού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.