Η πόλη του Παραλιμνίου, τίμησε και φέτος σεμνοπρεπώς τη μνήμη του πολιούχου και προστάτου της Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου (με την ευκαιρία της ανακομιδής των ιερών του λειψάνων), επ’ ονόματι του οποίου τιμάται ο Μητροπολιτικός Ναός.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη, 2 Νοεμβρίου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τον πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά, το ιερατείο του ναού αλλά και των όμορων ναών, στην παρουσία των Δημοτικών αρχών, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και δεκάδων πιστών.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του τεμαχίου ιερού λειψάνου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατά την οποία παιάνιζε η μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων, ενώ άγημα στρατού περιστοίχισαν τιμητικά την πομπή. Την ιερά εικόνα έφεραν πρόσκοποι του 21ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, τελέστηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Προ της απολύσεως, τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κυρού Δαμασκηνού, του οποίου ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας υπηρέτησε ως διάκονος και πρώτος ως Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του τεμαχίου ιερού λειψάνου, γύρω από τον ναό.

Ν’ αναφερθεί τέλος ότι, οι κυρίες του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών της Ενορίας, πραγματοποίησαν Φιλανθρωπική Αγορά για ενίσχυση συνανθρώπων μας.

Κείμενο/φωτογραφίες Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.