Σήμερα οι απανταχού Ορθόδοξοι Χριστανοί εορτάζουν με καρδιακή πνευματική χαρά, με τον οφειλόμενο σεβασμό και κάθε τιμή την μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της εις Ουρανούς μεταστάσεώς Της!

Η Μεσίτρια του ανθρωπίνου γένους από άκρου εις άκρον πανηγυρίζεται ενδόξως, γιατί από την Κοίμησή Της πηγάζει η ζωή και η ελπίδα για όλους και ειδικά για εμάς τους Έλληνες. Δεκαπενταύγουστος λοιπόν, και όπου ζει και αναπνέει ελληνικό κύτταρο, γιορτάζεται η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου!

Έτσι και στην Ενορία του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης τελέστηκαν με τη λαμπρότητα που αρμόζει οι Ιερές Ακολουθίες προς τιμήν της Μητέρας του Θεού και πάντων των Χριστιανών, με τη συμμετοχή του φιλάγιου Λαού που εκφράζει με κάθε ευκαιρία, ιδιαιτέρως τον Αύγουστο, την ευλάβειά και την αγάπη του στο ιερό Πρόσωπο της Παναγίας.

Στη Δέσποινα ακουμπά τα δάκρυά του, καταθέτει τις προσευχές του και ανοίγει την καρδιά του καθώς Την εμπιστεύεται και προστρέχει Σ’ αυτήν, σε κάθε δύσκολη στιγμή, ανάβοντας αγιοκέρι και ασημώνοντας τα καντήλιά Της.

Η ιερά λιτάνευση του άχραντου σώματος της Θεομήτορος πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης πέριξ του Ναού, ψαλλουμένων εκπάγλου ωραιότητος βυζαντινών ύμνων, ποιημάτων του μεγάλου της του Χριστού Εκκλησίας, Μοναχού Γερασίμου Μικραγιαννατίτου.

Οι ι. Ακολουθίες τελέστηκαν συμφώνως με το Ιεροσολυμίτικο τυπικό της Αγίας πόλης της Σιών, ενώ ο εορτασμός κορυφώθηκε με την τέλεση της αναιμάκτου Θείας Λειτουργίας, ανήμερα της Εορτής!

Επί τη μεγάλη Εορτή, μάλιστα, μοιράσθηκαν για άλλη μια χρονιά δέματα αγάπης προς τους αναγκεμένους αδελφούς της Ενορίας και τους ωφελούμενους του Συσσιτίου, με τη συνδρομή και προσφορά των ευσεβών ενοριτών!

Οι Πατέρες του Ναού ευχήθηκαν ιδιαιτέρως σε όσους εορτάζουν ονομαστικά, με τον π. Μακάριο να επισημαίνει τα διδάγματα που απορρέουν από το μεγάλο μήνυμα της Κοιμήσεως και της Μεταστάσεως της Κυρίας των Αγγέλων!

Παρότρυνε το εκκλησίασμα που προσήλθε τις μέρες αυτές να προστρέχει πάντοτε στην Κυρία Θεοτόκο που πρεσβεύει και μεσιτεύει για τα παιδιά Της.

Η Παναγίας μας, τόνισε, έχει αποδεδειγμένα σώσει πολλές φορές την πατρίδα μας, την Ελλάδα, και οφείλουμε ευγνωμοσύνη και δόξα στον Τριαδικό Θεό που είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί!

“Η Κοίμηση της Θεοτόκου, ένας «θάνατος», γίνεται γιορτή ζωής και χαράς από την αγία μας Εκκλησία, διότι με την άνοδό Της (μετάσταση Της) στους ουρανούς, γίνεται κλίμακα ανόδου στον ουρανό για τον κάθε άνθρωπο! Χρόνια Πολλά και Παναγιοσκέπαστα!”.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.