Τιμήθηκε η μνήμη του Προφήτη Ηλία στο Παγκράτι. Ο ναός του Προφήτη Ηλία έχει μεγάλη ιστορική σημασία για την περιοχή. Στον κεντρικό αυτό ναό της Αθήνας, εορτάστηκε, με τη συμμετοχή πιστών, τηρώντας τις αποστάσεις, η μνήμη του Προφήτη Ηλία, προστάτη των γουναράδων αλλά και των αρτοποιών.

Των ιερών ακολουθιών προεξήρχε ο Μητροπολίτης Κρήνης κ. Κύριλλος. Ο κ. Κύριλλος, στο κήρυγμά του, μίλησε για την προσωπικότητα του Προφήτη Ηλία αλλά και την σημαντική προσφορά του, αναφερόμενος σε σημεία της Παλαιάς Διαθήκης. Στο τέλος του εσπερινού, πραγματοποιήθηκε μικρή λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του τιμώμενου Προφήτη στο προαύλιο του ναού. Στις ακολουθίες τηρήθηκαν μέτρα και αποστάσεις.

Κατά την απόλυση, ο νέος προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Δοντάς ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία του το νέο Μητροπολίτη Κρήνης της Μικράς Ασίας και καθηγητή του ΕΚΠΑ, τους εκπροσώπους της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας, που έδωσαν το παρόν στις λατρευτικές εκδηλώσεις αλλά και όλους όσους βοήθησαν στη διοργάνωση εορτασμού του ναού.

Ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχαρίστησε για την φιλοξενία τους ιερείς του ναού, μεταφέροντας τις ευχές και την αγάπη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.