Το όνομα του Μητροπολίτη της Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου αναμένεται να λάβει πλατεία στην Πυλαία και συγκεκριμένα στον οικισμό Κωνσταντινουπολίτικα, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πυλαίας Χορτιάτη.

Η συγκεκριμένη πρόταση ονομασίας πλατείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης Καϊτεζίδη, με τις υπόλοιπες τρεις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να αντιδρούν και να ψηφίζουν αρνητικά.

Η πρόταση της ονομασίας έφτασε στο δημοτικό συμβούλιο σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr μετά από τη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου της περιοχής.

Η πρόταση αφορά αρχικά στην ονοματοδοσία της υπό κατασκευή πλατείας, που περικλείεται από της οδούς Βάρναλη, Σεφέρη και τον υπό διαμόρφωση πεζόδρομο Γ. Ρίτσου, στην οποία προτείνεται να δοθεί το όνομα «Οικουμενικού Πατριαρχείου», τιμώντας έτσι το γεγονός ότι η περιοχή βρίσκεται εντός του συνοικισμού των Κωνσταντινουπολιτών στην Πυλαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές με το Φανάρι και είναι εξαιρετικά πιθανό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για να θεμελιώσει τα έργα της πλατείας.

Μάλιστα το συγκεκριμένο έργο έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΧΕ-ΒΑΑ).

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, στο σημείο βρίσκεται ένα παρεκκλήσι αφιερωμένο στην Αγία Γλυκερία, το οποίο και υπάγεται στον Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου στην Πυλαία. Το συμβούλιο του ναού ζήτησε να δοθεί το όνομα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης σε μία μικρή πλατεία, ουσιαστικά στον περιβάλλοντα χώρο του παρεκκλησίου που είναι κομμάτι της μεγάλης πλατείας, διότι, όπως αναφέρει το σκεπτικό, πρωτοστάτησε ώστε να δημιουργηθεί το συγκεκριμένο παρεκκλήσι.

από voria

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.