Το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη, της φοιτήτριας για το βιασμό και τη δολοφονία της οποίας καταδικάστηκαν δύο νεαροί από τη Ρόδο, θα πάρει δρόμος του Διδυμότειχου.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, όπως γνωστοποίησε ο πρώην δήμαρχος του Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, η απόφαση ελήφθη μετά από έκτατο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία της φοιτήτριας. Ως εκ τούτου, η θα πρέπει να επικυρωθεί από το νυν Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασιστεί ποια θα είναι η οδός που θα φέρει το όνομα της άτυχης Ελένης. Ο νυν δήμαρχος Διδυμοτείχου από την πλευρά του ανέφερε πως είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει για την μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη.

«Υπάρχει μια απόφαση της προηγούμενης διοίκησης την οποία αποδεχόμαστε και σκοπεύουμε να ενεργοποιήσουμε, λαμβάνοντας υπόψη την επιθυμία της τοπικής κοινωνίας και φυσικά τη σύμφωνη γνώμη της οικογένειας», επεσήμανε στο ethn ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, συμπληρώνοντας: «Είναι μια υπόθεση που στοίχισε πολλά στο Διδυμότειχο και θεωρούμε πως οφείλουμε να ανταποκριθούμε με μια τέτοια κίνηση, τόσο σε ένδειξη οφειλόμενης τιμής στη νεαρή συμπολίτισσα που χάθηκε και στην οικογένειά της, όσο και ως παρακαταθήκη προβληματισμού για τους νέους μας και τις επόμενες γενιές».

«Λόγω της σημασίας του συγκεκριμένου θέματος επιθυμούμε όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων να τοποθετηθούν δια ζώσης», ανέφερε ο δήμαρχος. Η οδός που θα πάρει το όνομα της 21χρονης δεν έχει επιλεχθεί ακόμη και οι όποιες προτάσεις θα συζητηθούν και με την οικογένεια, η οποία θα κληθεί να είναι παρούσα στην τελετή της ονοματοδοσίας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.