Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, τελέστηκε το μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερονήσου κυρού Νεκταρίου, επί της συμπληρώσει οκταετίας από την προς Κύριον εκδημία του, ιερουργούντων του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρωνος, του Θεοφ. Επισκόπου Απαμείας κ. Παϊσίου και του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Γερασίμου.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος κ. Παΐσιος, ο οποίος ανεφέρθη στην παραβολή του Σπορέως και στην πολυσχιδή προσωπικότητα και το έργο του αοιδίμου Μητροπολίτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, διότι διατηρεί άσβεστη την μνήμη του μακαριστού Γέροντός του, συμπληρώνοντας και επαυξάνοντας το ποιμαντικό και πνευματικό έργο το οποίο άφησε ως ιερά παρακαταθήκη στην Ιερά Μητρόπολη Πέτρας και Χερρονήσου κατά την εικοσιπενταετή αρχιερατεία του.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Ευγένιο και τους αγίους Αρχιερείς που ήλθαν να προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτου.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.